İçeriğe geç

Samsunun Gezilecek Yerleri Nelerdir

Samsun’un neyi meşhur gezilecek yerler?

Zirveye ulaştığınızda Atakum sahilini, Engiz sahilini ve Bafra’daki balık göllerini, Altınkaya ve Derbent baraj göllerini, ayrıca bu geniş alandaki ormanları, yemyeşil manzaraları ve uçsuz bucaksız Karadeniz’i göreceksiniz…

Samsun merkez nereler gezilir?

Samsun’da Gezilecek Yerler 1- Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi. … 4- Tütün İskelesi ve Kurtuluş Yolu. … 5- Bandırma Vapuru ve Milli Mücadele Parkı Açık Hava Müzesi. … 6- Ulusal Kurtuluş Anıtı … 7- Şeref Anıtı … 8- İlkadım Anıtı … 9- Amazon Adası Batı Parkı. … 10- Amisos Tepesi.Diğer makaleler…

Samsuna gidince ne yapılır?

Samsun’da gezilecek güzel yerler: Havza Atatürk Evi Müzesi (Mustafa Kemal Paşa’nın Havza Karargâhı)… Asarkale ve Kaya Mezarları… Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti. … Çarşamba Tarihi Köprüsü … Çarşamba Bedesteni. … Çakırlar Korusu. … Gazi Müzesi. … Bafra Müzesi.

Samsun’da hafta sonu ne yapılır?

İşte Ladik Akdağ’da bir hafta sonu tatili için öneriler. Atakum Plajı’nda vakit geçirin. Batı Park’taki Amazon Köyü’nü ziyaret edin. Ladik Akdağ’da kayak yapın.

Samsun’un ne yemeği meşhur?

Fasulye diblesi, közlenmiş salatalık, lahana dolması, mısır çorbası, keşkek, tirit, kıymalı pide ve kıvratma gibi lezzetler Samsun’un en popüler yemekleri arasındadır. Seyahat eden gurmelerin sık uğrak yerlerinden biri olan Samsun’dan dönerken birkaç yerel lezzet alabilirsiniz.

Samsun’da ne yenir?

Herkesi büyüleyen bu meşhur Samsun Pidesini denemeden Samsun’dan ayrılmayın. … Çarşamba Keşkeği. … Bafra Nokul. … Çakallı Menemen. … Kavrulmuş Fasulye Turşusu … Kıvratma Tatlısı … Kırçan Kızartması … Oymaağaç KebabıDaha fazla ürün…

Samsun kaç günde gezilir?

Samsun’u ziyaret etmek kaç gün sürer? Samsun’u tam anlamıyla keşfetmek ve şehrin tadını çıkarmak için en az 4-5 gün ayırmalısınız.

Samsun’un doğal güzellikleri nelerdir?

Samsun’un en çok ziyaret edilen doğal alanları şunlardır: Kabaceviz Şelalesi, Akalan Şelalesi, Adapark, Yeşilırmak Doğal Yaşam Parkı, OMÜ Göleti, Tavşan Dağı, Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, Güvercinlik Göleti.

Samsun ne ile tanınır?

Meşhur Samsun pidesi, Nokul tatlısı, turşu, Samsun simidi ve çeşitli reçel ve marmelatlardan dilediğinizi paket yaptırabilirsiniz.

Samsunda ne yenmeli?

Samsun’un meşhur yemekleri: Fasulye ve ıspanak çorbalı tirit mısır çorbası.

Samsuna hangi mevsimde gidilir?

Hem yaz hem de kış aylarında ziyaret edilebilen ancak özellikle bahar aylarında ziyaret edilmesi gereken Samsun; tarihi, doğal güzellikleri ve eşsiz özellikleriyle dolu bir şehirdir. Bu nedenle Samsun gezilecek yerler ve Samsun otelleri şehre gelen ziyaretçi sayısının her geçen gün artmasını sağlamaktadır.

Samsun’un neyi meşhur meyve?

Hem meyve hem de sebze ürünlerinde lider olan Samsun fındığı (116.795 ton) ve kızılcık (1186 ton) Türkiye’de ikinci sırada yer almaktadır. Samsun 444 ton muşmula üretimiyle üçüncü, kivi üretiminde dördüncü (9611 ton), böğürtlen üretiminde beşinci (64 ton) ve dut üretiminde beşinci (2124 ton) sırada yer almaktadır.

Samsun en çok neyi meşhur?

Asarkale, Samsun.Samsun Atatürk Anıtı (Onur Anıtı) Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcını simgeleyen Atatürk Anıtı. … Samsun Saat Kulesi. … Bandırma Vapur Müzesi. …Samsun Kalesi. … Amisos Tepesi. … Bafra Pidesi. … Çakallı menemen. … Oymaağaç KebabıDaha fazla yazı…•28 Nisan 2022

Samsunda kışın ne yapılır?

Soğuk Hava Aktiviteleri: Ladik Atatürk Oyuncak Müzesi ve Samsun Açık Hava Müzesi. Daha fazla makale…•14 Eylül 2023

Samsun’un neyi meşhur hediyelik?

Hediyelik tatlı atıştırmalık olarak; Bafra Kaymaklı Lokum, Bafra Nokulu, Çarşamba Kıvratması, İncir, Deveci Armudu ve Şeftali’den seçim yapabilirsiniz. Hediyelik olarak; çeşitli ahşap oyuncaklar, Atatürk Heykeli, Bandırma Vapur Maketi, Çarşamba Şapkası ve Şimşir Kaşık gibi seçenekleri değerlendirebilirsiniz.

Samsun şehrinin neyi meşhurdur?

Kestane balı, erik posası, kırçan, kaldayak veya galdirik, dımak, terme pirinci gibi özel ürünler doğanın sunduğu eşsiz lezzetlerdir. Fasulyeli Çarşamba mısır çorbası, Terme Pide.Kavak kaz tiriti.Çarşam keşkeği.SalıpazarıKestane balıYakakent mantıBafra nokul. Samsun simiti.Diğer yazılar …•13 Mayıs 2023

Samsun’un neyi meşhur hediye?

Hediyelik tatlı atıştırmalık olarak; Bafra Kaymaklı Lokum, Bafra Nokulu, Çarşamba Kıvratması, İncir, Deveci Armudu ve Şeftali’den seçim yapabilirsiniz. Hediyelik olarak; çeşitli ahşap oyuncaklar, Atatürk Heykeli, Bandırma Vapur Maketi, Çarşamba Şapkası ve Şimşir Kaşık gibi seçenekleri değerlendirebilirsiniz.

Samsun Atakum neyi meşhur?

Atakum’un en ünlü cazibesi şüphesiz 20 kilometrelik sahil şerididir. Uzun plajlar, berrak deniz ve güneşin altında geçirilen keyifli saatler burayı seçmeniz için diğer nedenlerdir. Sahilde yürüyüş yapabilir ve sahil restoranlarında lezzetli yerel yemekleri deneyebilirsiniz.

Samsun’un meyve olarak neyi meşhur?

“Aronya meyvesi ülkemiz ve Samsun için yeni bir üründür. Katma değeri ve antioksidan değeri çok yüksek özel bir bitkidir. İnsan sağlığı açısından da değerli olan aronya yetiştiriciliği bölgemizde farkındalık yaratacaktır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kumral Escort