Kapuska’nın içine ne konur?
Lahana ile hazırlanan Kapuska, Rus ve Slav kökenli bir yemektir. Genellikle etle hazırlanır. Bazı bölgelerde pirinç, bulgur ve nohut gibi baklagiller eklenerek zenginleştirilir. Kullanılan çiğ lahana sayesinde sindirimi kolaylaştıran bir yemektir.
Kapuska yemeği neye iyi gelir?
Kapuska yemeklerinden, salatalık turşusuna, salatalardan zeytinyağlı veya kıymalı dürümlere kadar, beyaz lahananın tadı damak zevkinizi şenlendirebilir. Yapılan araştırmalar, beyaz lahananın kanserden kalbe, öksürükten bağışıklık sistemini güçlendirmeye, mide hastalıklarından kilo vermeye kadar birçok faydası olduğunu göstermiştir.
Kapuskaya’ya hangi baharatlar konur?
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber.
Kapuska yemeğinin yanına ne yakışır?
Bulgur pilavını kapuska yemeğinizin yanına garnitür olarak hazırlayabilirsiniz. Ayrıca kapuska yemeğiyle makarna da seçebilirsiniz. Plato çorbasını kapuska yemeğinizin yanına çorba olarak hazırlayabilirsiniz. Turşu da bu yemeğe çok yakışır.
Kapuskanın gaz yapmaması için ne yapmalı?
Sarımsak: Balık ve güveç tariflerinize ekleyip fırınlayarak yemeklerinize lezzet katabilir ve pişirme sürecinde gaz oluşumunu ortadan kaldırabilirsiniz. Ayrıca biraz sarımsağı soteleyip yoğurdunuza eklemek veya sarımsak tozu kullanmak da iyi bir seçenek olacaktır.
Kapuskaya kimyon konur mu?
Kıyma çözülüp pişerken bir tutam kimyon ekleyin. Yemek neredeyse pişince zeytinyağı, tuz, buğday tohumu ve pişmiş kıymayı ekleyin ve birkaç kez daha pişirin. Isındığında bebeklere mutlulukla yedirilir.
Kapuska yemeğine soğan konur mu?
Lezzeti dengelemek için diğer malzemeleri eklemeyi unutmayın. Soğan ve kırmızı biber de bu yemeğe çok yakışıyor. Tek başına veya üstüne yoğurtla yiyebilirsiniz.
Kapuska yemeği kaç gün dayanır?
Hazırlayıp buzdolabında sakladığınız yemeklerin tazeliğini kaybetmeden en fazla 2 gün içerisinde tüketilmesine dikkat etmelisiniz.
Lahana hangi organa iyi gelir?
Antioksidan bakımından zengin olan lahana, beyin fonksiyonlarını ve sindirimi iyileştirir, kalp ve cilt hastalıklarına karşı korur. Ayrıca kalori bakımından diyetlere eklenebilecek sebzelerden biridir.
Kapuskaya limon sıkılır mı?
Filizleri suya bastıralım. Tuz, karabiber ve acı biber ekleyelim. Yarım limon sıkalım.
Kapuska kokusu nasıl giderilir?
Lahananın kötü kokusunu gidermek için kaynar suya elma kabukları ekleyebilirsiniz. Ayrıca elma kabukları yerine 10 ml sirke eklemek kötü kokuyu bastıracaktır. Lahananın kokusunu gidermenin yollarından biri de ekmek parçalarıdır.
Kapuska yaparken lahana yıkanır mı?
Lahananın en üstteki bir-iki yaprağı ayıklanıp yıkanır ve incecik kıyılır.
Kapuska yemeğine ne katılır?
Yorumlar276. Ülkemde (Bulgaristan) Kapuska (Kopiska), lahana turşusu, pirinç ve yağlı kuzu (tavuk) etinden hazırlanır ve karda saklanan kiraz kompostosu ile süslenir. Genellikle bir tepsiye dökülür ve pazar günleri masanın ortasına yerleştirilir.
Kapuskaya pirinç konulur mu?
Yumuşayan lahanaya yıkanmış pirinç ve baharatlar eklenip pirinçler pişene kadar pişirilir ve servis edilir. Afiyet olsun!
Kapuska yemeğine havuç konur mu?
Lahanayı kavururken bol soğan ve havuçla kavurarak lezzet katın.
Kapuska hangi sebzelerden yapılır?
Kapuska, lahana ve etten yapılan bir yemektir. Aslen Rus-Slav kökenli bir yemektir. Kapuska kelimesi Rusçada lahana anlamına gelir.
Beyaz lahanadan neler yapılır?
Beyaz lahana sevmeyenlerin bile severek yiyeceği 11 nefis tarif… Lahana dolması tarifi. Lahana salatası tarifi. Coleslaw (lahana salatası) tarifi. Lahana dolması tarifi. Turşulu beyaz lahana turşusu tarifi. Kızarmış lahana tarifi. Etli lahana dolması tarifi. Lahana güveç tarifi.
Kapuskaya bulgur konur mu?
Kavrulmuş domates salçasına lahana ve bulguru ekleyin. İsterseniz bu noktada 1 domates doğrayabilirsiniz. 1 çay bardağı su, toz şeker, limon suyu, kırmızı biber gevreği ve tuz ekleyin. Her şeyi iyice karıştırdıktan sonra kısık ateşte kapağı kapalı olarak bulgur pişene kadar pişirin.
Kapuskaya kıyma konur mu?
Lahananın üst yapraklarını soyup ikiye bölüyoruz, su altında yıkayıp küçük küçük doğruyoruz. Tavaya yağımızı koyup ısıtıyoruz. Doğradığımız soğanı ekleyip kavuruyoruz, kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar pişiriyoruz.