İçeriğe geç

2024 Çekme Belgesi Nasıl Alınır

Çekme belgeli araç trafiğe nasıl çıkar 2024?

Aracın çekme belgesi ile muayeneye getirilmesi için öncelikle muayene randevusu alınması gerekmektedir. Daha sonra trafik tescil ofisine başvuruda bulunulması ve Ek 33/A belgesinin alınması gerekmektedir. Belge alındıktan sonra araç 7 gün trafiğe çıkarılabilir. Araç için trafik izni alındıktan sonra araç muayeneye getirilebilir.

Çekme belgesi almak için ne gerekli?

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü’nden alabileceğiniz çekme belgesi için aşağıdaki belgeler gereklidir: Araç trafiğine ilişkin 2 adet kayıt ve başvuru formu, çekme belgesi başvuru formu, vergi borcunun bulunmadığına dair belge, araç ehliyeti, araç sahibinin kimlik belgesi.

Çekme belgesi ücreti ne kadar?

Araç muayene ücreti; Çekme belgeli motor, çekme belgeli traktör gibi araçlarda ortalama 500 TL, 258,42 TL, çekme belgeli araçlarda 507,40 TL, çekme belgeli binek otomobil, çekme belgeli minibüs gibi araçlarda ise 685,58 TL, çekme belgeli otobüs, kamyon gibi araçlarda ise ortalama 390 TL’dir. Noter ücretleri ise ortalama 390 TL’dir.

Çekme belgesi nasıl çıkarılır?

Geçmişte araç çekme belgesi almak için trafik müdürlüğüne başvuruda bulunmak ve borçsuz durum belgesi sunmak yeterli oluyordu. Ancak bazı düzenlemeler kapsamında artık araç tescil numarasıyla borçlar ödendikten sonra noterden çekme belgesi almak mümkün hale geldi.

Çekme belgeli araç aldım ne yapmaliyim?

Noter’e aracınızı yola çıkarmak istediğinizi bildirmeli ve belgeleri sunmalısınız. Ayrıca aracı yola çıkarmak için aracı yola çıkarma ücretini, cari yılın çekme belgesini ödemeli ve plaka kağıtlarını sunmalısınız.

Çekme belgeli araç trafikte yakalanırsa ne olur 2024?

Çekme izni olan araçların trafiğe yasal olarak girmesine izin verilmez ve çekme izni olan bir araç trafiğe girerse, plaka sahibine para cezası uygulanır. Çekme izni olan bir araç trafiğe girerse, bu durum lisans sahibinin trafik ceza puanlarına işlenir.

Çekme belgeli aracın muayene borcu çıkar mı?

Çekme belgesi olan bir araç muayene borcu doğurur mu? Çekme belgesi olan araçlar vergi ve cezalar açısından borca ​​tabi değildir. Ancak araç çekme belgesinden önce muayene edilmediği için takip muayene borcu olup olmadığını netleştirmelisiniz.

Çekme belgeli araç için hangi muayene alınır?

Çekme belgesinin iptal edilebilmesi için aracın geçici trafik sigortasının olması ve TÜVTÜRK tarafından muayenesinin yapılmış olması gerekiyor.

Çekme belgeli araç kullanmanın cezası ne kadar?

Çekme belgesi olan bir araç yola çıkarılırsa, araç sahibi para cezası ödemek zorunda kalacak. 2023’teki güncel ceza tutarlarına göre, çekme belgesi olan bir aracı yola çıkarmanın cezası 4.064 TL’dir.

Çekme belgesi ne kadar 2024?

2024 yılı için çekici ruhsatı ücreti 265,90 TL’dir. Başvuru yaptığınız yere göre ücret değişiklik gösterebilir.

Çekme belgesi almak ne kadar sürer?

Günümüzde araç sahibi, araç çekme belgesini sadece trafik otoritesinden birkaç dakika içinde alabiliyor. Yönetmeliğe göre araç sahibi, aracın borcunun olmadığını belirten bir belge ile doğrudan noter kurumuna başvurarak pratik bir şekilde araç çekme belgesi alabiliyor.

Ek 33 A belgesi olmadan muayene olur mu?

Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numaranızı gösteren kimlik kartı, pasaport veya ehliyet gibi belgelerden birine sahip olmanız gerekir. Mevcut takvim ayında istasyona getirdiğiniz ilk iki aracı başka bir belge olmadan muayene ettirebilirsiniz.

Çekme belgesi nasıl kaldırılır 2024?

Çekme belgesini nasıl kaldırabilirim? Çekme senedinin kaldırılabilmesi için aracın öncelikle muayeneden geçmesi gerekir. Muayene merkezinden araç kimlik raporunu aldıktan sonra noterden kalıcı lisans başvurusunda bulunabilirsiniz.

Çekme belgeli araç yola çıkılır mı?

Çekme belgesi olan araçların trafiğe girmesine izin verilmez. Bu araçları kullanmak, ehliyetinizde para cezası ve ceza puanlarıyla sonuçlanacaktır. Hasarlı kullanılmış aracınızın tekrar yola koyulabilmesi için çekme belgesinin çıkarılması gerekir.

Çekme belgeli araç sigortasız muayene olur mu?

Araçta hiçbir kusur olmasa bile araç sahibinin talebi üzerine çekme belgesi düzenlenebilir. Çekme belgesi, aracın belirli süreler boyunca kullanılmadığını belirten bir kelimedir. Bu süreler boyunca araç için motorlu taşıtlar vergisi (MTV) ödenmez. Ayrıca muayenesinin yapılması da gerekmez.

Çekme belgesi nasıl kaldırılır ücreti?

Araç muayeneden sorunsuz bir şekilde geçtikten sonra onay belgesi alacaksınız. Bu belge ile aracınız için sigorta acentelerinden veya bankalardan zorunlu trafik sigortası talebinde bulunmalısınız. Zorunlu sigortayı tamamladıktan sonra notere başvuruda bulunmalı ve “çekme belgesi olan aracın yeniden ithal ücreti”ni ödemelisiniz.

Çekme belgeli araç muayeneden geçtikten sonra ne yapılır?

Araç muayeneden geçtikten sonra zorunlu trafik sigortanızın olması gerekir. Daha sonra notere gidip araç tescil belgesini alabilirsiniz. (Ruhsat seri numarası hakkında daha detaylı bilgi için “Ruhsat seri numarası nedir ve nerede yazılır?” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.) Noter, plaka basım belgesi verecektir.

Çekme belgesi ne kadar 2024?

2024 yılı için çekici ruhsatı ücreti 265,90 TL’dir. Başvuru yaptığınız yere göre ücret değişiklik gösterebilir.

Çekme belgeli araca muayene randevusu nasıl alınır?

TÜVTÜRK web sitesi üzerinden araç muayene randevusu almak için buraya tıklayın. Web sitesinin yanı sıra haftanın 6 günü 08:00 – 20:00 saatleri arasında hizmet veren 0 850 222 8888 numaralı araç muayene randevu telefon numarasından çağrı merkezinden de randevu alabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kumral Escort