İçeriğe geç

Çalışan Eş Anlamlısı Nedir

Caliskan eş anlamlısı nedir?

Çalışkan kelimesinin eş anlamlılarından biri etkili’dir. Aktif kelimesi insanların bulundukları durumda aktif olduklarını belirtir. Ayrıca, “çalışkan” kelimesi yerine “aktif” ve “çalışkan” kelimelerinin kullanılması tercih edilir.

Eş anlamlısı ne denir?

Eş anlamlı, eşanlamlı, alternatif veya eşanlamlı; farklı yazılışlarına rağmen aynı veya çok yakın anlamı olan kelimeler.

Mesleğin eş anlamlısı ne demek?

Meslek kelimesinin birden fazla eş anlamlısı vardır. Meslek kelimesinin ilk eş anlamlısı meslek kelimesidir. Meslek kelimesinin ikinci eş anlamlısı çıraklık kelimesidir. Meslek kelimesinin üçüncü eş anlamlısı meslek kelimesidir.

Eleman kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Element, öge, ilke ve etken kelimeleri element kelimesiyle aynı anlamı taşıyan kelimelerdir.

Çal eş anlamlısı nedir?

Divanü Lugati’t Türk’te “calaca” kelimesi isim olarak “alaca, rustik” anlamına gelir; fiil olarak “yıkmak, vurmak, çarpmak” anlamına gelir (Atalay 1991:156). Bu kelime Kutadgu Bilig’de isim olarak “alaca, vahşi” olarak kullanılır; fiil olarak “yıkmak, vurmak, çarpmak” anlamına gelir (Arat 2005:1 137).

Caliskan kelimesinin zıt anlamı nedir?

Çalışkan kelimesinin zıt anlamlısı tembel kelimesidir.

Eş anlamlılar nelerdir?

Yazılışı ve telaffuzu farklı olan ancak anlamı aynı olan kelimelere eş anlamlı denir. Bu tür kelimeler birbirlerinin yerine geçebilir. Bir cümlede eş anlamlı kelimeler değiştirildiğinde cümlenin anlamında bir değişiklik veya bozulma olmaz.

Eş anlam nedir 5 örnek?

Eş anlamlılar birbirinin yerine kullanılabilir ve dilimizde birçok eş anlamlı vardır. Eş anlamlı kelimelere örnekler: head-head, number-of-pieces, value-value, white-white gibi kelimeler kullanılabilir.

Eş sesli kelime ne?

Yazılışı ve okunuşu aynı olan; ancak anlamları farklı olan sözcüklere eşsesli sözcükler denir.

Meslek deyince ne anl?

Meslek, insanlara yararlı mal veya hizmet üretmek ve bunun karşılığında bir gelir elde etmek amacıyla, belirli bir eğitimle edinilen ve kuralları toplum tarafından oluşturulan etkinlikler bütünüdür.

Meslek eş anlamlısı nedir 3. sınıf?

Anlam 2: Çaba demektir.

Görevin eş anlamı nedir?

Görev kelimesinin eş anlamlıları görev, fonksiyon, misyon ve fonksiyondur.

Elemanın anlamı nedir?

Bir işyerinde, organizasyonda veya yerde çalışan herhangi bir kişiye çalışan denir. Kelimenin farklı tanımları da vardır. Bir bütünün içindeki basit unsurlar, bileşik bir şeyi oluşturan basit şeylerin her biri veya bir bütünün parçalarına unsur denir.

Görev kelimesinin eş anlamlısı nedir vikipedi?

Görev, ödev, fonksiyon, fonksiyon kelimeleri eş anlamlı kelimelerdir.

Sesteş eş anlamlısı nedir?

Eşsesli, sesteş veya eşsesli; telaffuzları aynı fakat anlamları farklı olan kelimeler.

Çalışkan ne demek TDK?

Working aynı zamanda işyerinde fazla mesai yapmak anlamına gelir. Türetme eki (-gan) ile türetilen çalışkan kelimesi cümlede sıfat olarak kullanılır. Örneğin: 1- Çalışkan öğrenci. 2- Çalışkan personel.

Eş anlamlılık ne demek?

Yazılışı ve telaffuzu farklı olan ancak anlamları aynı olan kelimelere eşanlamlı denir. Bu tür kelimeler birbirlerinin yerine geçebilir.

Celiski eş anlamlısı nedir?

Muhalefet, karşıtlık, düşmanlık, çelişki, zıtlık, karşıtlık.

Kıskanç eş anlamlısı nedir?

Arapçadan Türkçeye geçen ve “kıskançlık” kelimesi yerine kullanılan bir diğer kelime ise “gıpta” kelimesidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir