İçeriğe geç

Ekap Zorunlu Mu

EKAP’a girmek zorunlu mu?

Kendi kullanımları için satın alım yapan döner sermaye şirketleri de EKAP’a kayıt yaptırmalıdır. Döner sermaye şirketleri tarafından yönetilen idareler için yapılan satın alımlarda, döner sermaye şirketinin bir kullanıcısı EKAP’a kayıt yaptırmalıdır.

EKAP ne zaman zorunlu oldu?

5- Elektronik ihale usulü uygulanmayan ihalelerde ihale dokümanı, yeni EKAP Yönetmeliği hükümlerine uygun olarak saat 08:00’den itibaren düzenlenecektir.

İhaleye girmek için EKAP üyeliği şart mı?

Evet, bu isteklilerin (gerçek ve tüzel kişiler) EKAP’a kayıt yaptırması zorunludur.

Elektronik ihale zorunlu mu?

(1) Açık ihale usulü ile yapılan ve yaklaşık maliyeti 4734 sayılı Kanunun 8 inci maddesinde belirlenen eşiğin yarısına kadar olan ihalelerde, bu tarihten sonra ilan edilen teklifler, bu Yönetmeliğin “elektronik ihale” başlıklı maddelerine göre yapılır.

EKAP kayıt ücreti ne kadar?

EKAP’a kayıt yaptırmanın bir ücreti var mı? EKAP’a kayıt yaptırmak ücretsizdir. Elektronik tedarik platformuna kayıt yaptırmanın bir ücreti yoktur.

Doğrudan teminler EKAP’a girilecek mi?

Bu bağlamda, 1 Şubat 2024 tarihinden itibaren doğrudan tedarik yöntemiyle yapılan alımlar için EKAP üzerinden; e-fiyat teklifleri kabul edilebilecektir. İşe alıma katılmak isteyen kişilere duyuru yayınlanabilecek ve/veya davet gönderilebilecektir. Ödül sonuçları, teklif veren gerçek veya tüzel kişilere EKAP üzerinden iletilebilecektir.

EKAP nedir ne işe yarar?

Ekap, Elektronik Kamu Alımları Platformu anlamına gelir. Ekap, basitçe bir ihale takip sistemidir. İhaleler bu sistem üzerinden an be an hızlı ve güvenilir bir şekilde takip edilebilir.

EKAP hangi bakanlığa bağlıdır?

Kurumun bağlı olduğu bakanlık Maliye ve Hazine Bakanlığı’dır.

EKAP’a kimler üye olabilir?

Kayıtlı olduğunuz Ticaret ve/veya Sanayi Odası, Esnaf Odası veya ilgili meslek odası tarafından protokol kayıt yılında verilmiş odaya kayıtlı olduğunuzu gösteren belgenin aslı veya noter onaylı örneği ve noter onaylı imza beyannamesi.

Şahıslar ihaleye girebilir mi?

4734 sayılı Kanun, ihaleye yalnızca ihale yetkilisi ve yakınları ile şirketlerin katılmasını yasaklamaktadır. Bu bağlamda, ihale yetkilisi ile aynı kurumda çalışan ancak ihale sürecinde herhangi bir görev veya yetki verilmeyen kişilerin veya yakınlarının ihaleye katılması imkânı bulunmaktadır.

EKAP ihalelerine nasıl girilir?

İndirilen uygulamaya EKAP kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yapılır. Daha önceden bir teklif oluşturulmuşsa, teklif dosyası yüklenir ve devam edilir. “Devam” butonuna tıklanarak ilgili ihale için yeni bir teklif oluşturulur. Açılan ekranda yönetim, teklif sahibi ve ihale bilgileri görüntülenir.

Yeni kurulan şirket ihaleye girebilir mi?

Yeni kurulacak şirketlerin sunacakları dokümanlar sınırlı olacağından ve ihaleler için aranan tüm yeterlilik kriterlerini karşılamaları mümkün olmayacağından, yeni kurulacak şirketlerin belirli mali sınırlar içerisinde ve ihalenin niteliği dikkate alınarak ihalelere katılmaları mümkün olabilecektir.

3G kapsamındaki alımlarda EKAP kaydı zorunlu mudur?

Bu nedenle, 4734/3-(g) alımları için sözleşme yapmadan önce sosyal güvenlik ve vergi yükümlülükleri hakkında bilgi edinilmesine gerek yoktur. 4734/3-(g) alımları için EKAP’a kayıt yaptırmak zorunludur. Ayrıca, İhale Kayıt Numarası (TIN) da alınmalıdır.

EKAP ne zaman açılacak?

4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 22. maddesi kapsamındaki doğrudan teslimler ile kapsam ve istisnalar dışında kalan doğrudan teslimlerin ihale öncesinde EKAP üzerinden duyurulması uygulaması 1 Şubat 2022 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Elektronik ihaleye nasıl katılınır?

Sisteme üye olan kullanıcıya e-posta veya SMS yoluyla katılım şifresi gönderilecektir. E-devlet üzerinden e-ihale sistemine üye olunduğunda KULLANICI şifresi KULLANICI tarafından adreste verilecektir.

EKAP ne için kullanılır?

Ekap, Elektronik Kamu Alımları Platformu anlamına gelir. Ekap, basitçe bir ihale takip sistemidir. İhaleler bu sistem üzerinden an be an hızlı ve güvenilir bir şekilde takip edilebilir.

EKAP’a kimler üye olabilir?

Kayıtlı olduğunuz Ticaret ve/veya Sanayi Odası, Esnaf Odası veya ilgili meslek odası tarafından protokol kayıt yılında verilmiş odaya kayıtlı olduğunuzu gösteren belgenin aslı veya noter onaylı örneği ve noter onaylı imza beyannamesi.

EKAP ilk giriş nasıl yapılır?

Onay işleminin ardından yönetimlere kayıt sırasında girdikleri e-posta adresine gönderilecek mesajla bilgilendirme yapılacak ve belirlenen platform yöneticileri e-posta adreslerine gönderilen şifre oluşturma bağlantısı üzerinden EKAP’a giriş yaparak şifrelerini oluşturabileceklerdir.

Doğrudan teminde teklif mektubu zorunlu mu?

Yazılı teklif almaya ve pazarlık yapmaya gerek yok.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir