İçeriğe geç

4A Ve 4B Hizmet Birleştirme Nasıl Yapılır

Ssk ve BAĞ-KUR prim günleri nasıl birleştirilir?

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı hizmetlerini birleştirme başvuruları e-devlet üzerinden yapılabiliyor. Hizmetler, hizmet sürelerini ve çalıştıkları yeri kontrol ederek SSI ile yapılan yazışmalara göre birleştiriliyor. Memurlar ayrıca kamu hizmetine başlamadan önce hizmetleri sırasında ek ödeme başvurusunda bulunabiliyorlar.

E-devletten hizmet birleştirme yapılır mı?

Çalışan 4A ve 4B vatandaşlarımız, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı hizmetlerinin diğer statülerde birleştirilmesine ilişkin başvuruyu e-Devlet Kapısı üzerinden yapabilecekler.

Kimler hizmet birleştirme yapabilir?

SSK, BAĞ-KUR, Emekli Sandığı gibi birden fazla statüde çalışanlar hizmetlerini birleştirebilecek.

SGK hizmet birleştirme kaç gün sürüyor?

Hizmet birleştirme işlemleri yapılırken yılda 360 gün ve ayda 30 gün varsayılır. Hizmet birleştirme işlemlerinin sonunda nominal hizmet süreleri, primsiz süreler ve aynı tarihlere denk gelen süreler toplam hizmet sürelerine eklenmez.

4 A ve 4B hizmet birleştirme nasıl yapılır?

e-Devlet Kapısı üzerinden; 4/a-4/b Banka Sandıkları çalışanları, hizmet birleştirme dilekçesinin “4/1-(a)-(b) ve 506 SK GM Madde 20 Madde 20 Sandık Çalışanları İçin Hizmet Birleştirme Başvurusu” bölümünden birleştirme başvurusunda bulunabileceklerdir.

Bağ-Kur primi SGK’ya aktarılır mı?

İsteğe bağlı prim ödenerek edinilen bu yardımlar 4/a sigortalılık statüsünde değerlendirildiğinden kişiler zorunlu 4/b sigortalılığından (Bağ-Kur) isteğe bağlı 4/a sigortasına (SSK) kolaylıkla geçebilmektedir.

Hizmet birleştirmenin yapılıp yapılmadığı nasıl anlaşılır?

E-devlet üzerinden 4A performans belgenizi sorgulamak için SGK birimine e-devlet üzerinden giriş yapıp 4A performans belgenizi seçip çıktısını alabilirsiniz.

Hizmet birleştirme için hangi belgeler gerekli?

HİZMET BİRLEŞTİRME İŞLEMLERİNDE İSTENİLEN BELGELER SGK 4 Hizmet belgesi (e-devlet şifresi ile) Desteklenen kurum/kuruluşların hizmet beyanı.

Hizmet birleştirme avantajlı mı?

Hizmet birleştirme emeklilikte sıklıkla faydalar sağlayabilir, ancak bazı durumlarda dezavantajlar da getirebilir. 4/a statüsünde (SSK) daha kolay koşullar altında emekli olmak mümkünken, 4/b statüsünde (BAĞ-KUR) zorunlu emeklilik emekliliği geciktirebilir.

Hizmet birleştirme yapınca ne olur?

Hizmetlerin hizmet başlangıcından itibaren birleştirmeye tabi tutulması halinde, emeklilik kesintisine tabi memurun derece ve kademesi artmakta, bu durumda memurun Sosyal Sigortalar Kurumuna ödeyeceği kesinti miktarı (hizmet süresine bağlı olarak) bir miktar artmaktadır.

Bağ-Kur’dan SSK’ya geçişte 3.5 yıl şartı kalktı mı?

Bu düzenleme tüm çalışanlar için geçerlidir. Örneğin, sigortalı hem Bağ-Kur’lu hem de SSK’lı olarak çalışmışsa, emekliliği en çok çalıştığı statüye göre belirlenecektir. Örneğin, isteğe bağlı bir sigorta, Bağ-Kur yerine SSK’dan hem erken emeklilik hem de yüksek aylık ödemeleri sunmaktadır. Yeni düzenlemeyle 3,5 yıllık kural (1261 gün) sona ermektedir.

Hizmet birleştirmede maaş artar mı?

Başka bir ifadeyle, memurun memuriyete atanmasından önceki hizmet süresi, emekli aylığını artırabilecek bir hizmet süresi olsa bile, emeklilik öncesinde hizmet birleştirme işlemi yapılmazsa, emeklilik aşamasında söz konusu hizmet süresinin birleştirilmesi halinde aylık artacaktır.

Hizmet birleştirme kaç puan getirir?

HİZMET BİRLEŞİMİ İÇİN GEREKLİ BİLGİ VE BELGELER: Öğretmen veya yönetici olarak çalıştığınızı gösteren hizmet belgesinin aslı (faks veya fotokopi kabul edilmez) [Özel öğretim kurumlarında ödenen ikramiye gün sayısının 2/3’ü terfi için kullanılır, tamamı emekli olup öğretmenlik notu (yaklaşık 30 günde 1 puan) değerlendirilir.]

4A 4B sigorta ne demek?

SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı olmak üzere üç farklı şekilde ele alınan sigorta seçenekleri 4A, 4B ve 4C kategorilerine ayrılır. Bir işverene düzenli olarak çalışıyorsanız ve özel sektöre aitseniz, sigortanız 4A sigorta türü üzerinden ödenir. Kendi işinizi yürütüyorsanız, 4B grubuna dahil olursunuz.

Esnaf bağkurlu SSK’lı çalışabilir mi?

Bağ-Kur (4/b) kapsamında sosyal sigorta primine tabi olan bir kişi, sahibi veya ortağı olmadığı başka bir işyerinde hizmet akdi/iş sözleşmesi kapsamında çalışırsa Bağ-Kur sigortası sona erer. SSK (4/a) sigortası sona erer.

Hizmet birleştirme için hangi belgeler gerekli?

HİZMET BİRLEŞTİRME İŞLEMLERİNDE İSTENİLEN BELGELER SGK 4 Hizmet belgesi (e-devlet şifresi ile) Desteklenen kurum/kuruluşların hizmet beyanı.

Hizmet birleştirme yapıldığını nasıl anlarız?

Ayrıca e-devlet sistemine şifrenizle giriş yaparak, çevrimiçi olarak da fayda birleştirme başvurusunda bulunabilirsiniz. (Bağlantıya tıklayın ve açılan sayfada “Kimliğimi şimdi doğrula” butonuna tıklayın.)

Görev birleştirme nasıl yapılır?

Bu nedenle öğretmenlerin hizmetlerini birleştirebilmeleri için öncelikle kadrolu olarak çalışmaları gerekmektedir. Kadrolu olarak çalışırken daha önce çalıştığınız kurum(lar)a dilekçe ile başvurmalı ve daha önce çalıştığınızı kanıtlayan imzalı ve mühürlü istihdam belgeleri almalısınız.

Eyt, SSK ve Bağ-Kur birleştirme nasıl yapılır?

SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı hizmetlerinin birleştirilmesi nerede ve nasıl yapılabilir? SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı hizmetlerinin birleştirilmesine yönelik talepler e-devlet üzerinden yapılabilir. Başvuru sonrasında hizmet süreniz ve hizmet yeriniz kontrol edilecek ve SGK ile yapılacak yazışmalara göre hizmetler birleştirilecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir